Skip to main content
Nyhet

Samköpsgruppen stöttar branschinitiativ mot covid-19

By 14 januari, 2021No Comments

Samköpsgruppen ställer sig bakom namninsamlingen “Tillsammans mot Corona och för Sveriges företag och anställda”

Under våren 2020 drabbades världen av coronaviruset. Och på grund av de många restriktioner pandemin har fört med sig går många i restaurangsverige på knäna. Läget i vår bransch är högst akut och nu är hög tid att agera.

I ett samlat försök att skapa opinion och påverka makthavare går nu krögare och branschfolk från hela Sverige ihop från bland annat Facebookgruppen “Restaurangbransch.se”. I Facebookgruppen, med över 15 000 medlemmar som stöttat varandra under pågående pandemi, återfinns några av initiativtagarna till namninsamlingen som bland annat stödjer Företagarförbundets förslag om slopad arbetsgivaravgift och Visita’s förslag på akuta åtgärder som bland annat riktad ersättning för alkoholstopp, hyresstöd och utökat korttidsarbete.

Starka tillsammans!
Tillsammans kan vi stötta varandra i en svår tid och sprida goda engagemang för att lindra den ekonomiska kollaps många upplever i branschen. Målet är att komma ut starkare efter covid-19!

Vad kan du göra?
Signera namninsamlingen via QR-koden nedan. Dela och sprid detta till kollegor i våra branscher men också till anställda, familj och vänner som vill stötta näringslivet, säkra jobben och ha ett starkt samhälle även efter pandemin.

Var rädd om dig. Tack!

Gå till namninsamlingen genom att scanna QR-koden nedan med din mobil eller klicka här >>