Skip to main content
MagasinNyhet

Från dröm till verklighet!

By 6 april, 2021april 7th, 2021No Comments

De är få som faktiskt vågar göra ett karriärbyte för något som de bara drömmer om. Mona Larsson är en av de få. Vi har träffat den före detta busschauffören som valde att sadla om. Mona hade länge drömt om att driva ett eget café och när Linköpings äldsta café, Cirkuscaféet, var till salu slog hon till.

– Jag har arbetat mycket i mitt liv men aldrig så intensivt som nu. Hade jag vetat hur mycket arbete som låg bakom att driva Cirkuscaféet så hade jag tänkt över det en gång till. Men det är jättekul, jag ångrar mig verkligen inte! Berättar Mona.

Cirkuscafét har funnits sedan 1912 och ligger i Cirkushuset, i folkmun kallat Cirkusgaraget, i Vasastan i Linköping. Byggnaden har tidigare fungerat som ett tillhåll för resande cirkussällskap. Även som bilhall och showställe där kända artister som Alice Babs har uppträtt.

Länge var Cirkuscafét ett frukostcafé med morgonpigga chaufförer som gäster. Många besökare fortsätter att komma tidigt på morgonen men Mona vill även skapa ett mysigt ställe på kvällstid. Hon har skaffat alkoholtillstånd och hade även spelningar i höstas.

Mona känner sig lättad att caféet har en tillhörande uteservering i dessa coronatider och hon hoppas att branschen ska komma igång igen när vårvärmen kommer tillbaka.

Vill du läsa hela reportaget kan du klicka på bilden här nedan.