Skip to main content
Nyhet

Tips och råd i tuffa tider

By 22 mars, 2020No Comments

Vi vet vilken enorm utmaning hela hotell-Sverige står inför. Alla våra medarbetare arbetar just nu för att hjälpa till i största möjligaste mån. Här nedan har vi samlat sex punkter som vi ser att en del andra hotell arbetar i corona-tider.

Roomservice – lyx för gästen & mindre kostnader för er

Gör gästens vistelse så enkel och privat som möjligt med hjälp av roomservice. Det kan till exempel vara middag på rummet framför en film eller ett färdigt frukostpaket i emballerad påse med yoghurt, juice, frukt, ägg och kaffe. Lyxigt för gästen men även mindre kostnader för dig som hotellägare där det inte kräver samma personalstyrka.

Hygien är A och O

Om det är något som är viktigt att tänka på just nu är det hygienen. Detta vet gästerna om och var därför extra tydliga med att ni är extra noga med detta just i dessa tider och att ni därför kan erbjuda extra städning vid behov. Vi vill ju att era gäster ska känna sig lugna och trygga.

Undvik överlager av linnehantering

En annan sak man kan tänka på är att inte ha ett överlager i linnehanteringen så som sänglinnen, handdukar med mera.

Stäng avdelningar

Står konferensrum, hotellrum eller andra utrymmen tomma? Stäng dessa och om ni har flera våningar så är det bättre att samla alla gäster på ett och samma plan. På så sätt får ni mindre yta att städa och sparar därmed pengar.

Sänk värmen = sänk kostnaderna

Något som man lätt glömmer men som är en enkel åtgärd för att sänka sina fasta kostnader är att stänga av sina element. Främst i de rum eller utrymmen som inte används. Däremot kan det vara bra att även sänka värmen i de rum som fortfarande används då vi går mot varmare tider.

Stoppa alla externa kostnader

Köper ni marknadsföring eller har outsourcad ekonomifunktion? Stoppa dom på en gång! I svåra tider kan det vara svårt att tänka på allt och vad man kan skära ner på. Tänk därför ett varv extra.

Självklart är inget av detta lösningen på alla problem, men för många kan det kanske hjälpa lite. Vi finns som sagt här för er och det är bara att ni hör av er med era frågor, funderingar och utmaningar så ska vi hjälpa er utifrån bästa förmåga!

Kontakta oss
Fler tips & information