Skip to main content
MagasinNyhet

Vågar man ge sig in i hotellbranschen mitt i en pandemi?

By 27 mars, 2021mars 29th, 2021No Comments

Träffa Mikaela och Björn Friström från Orsa. Ett par som kan se det ljusa i coronasituationen, som är orädda för arbete och nu även nyblivna hotellägare till Kungshaga hotell.

Det hela började på midsommarafton förra året när Mikaela gav sig ut på en paddeltur på Orsasjön nedanför hotellet. Där mötte hon förra ägaren som var på väg till hotellets flytande hotellrum, och passade på att fråga honom om hotellet var till salu. Därefter gick det relativt snabbt. I oktober skrev de papper och i december fick de nycklarna.

Paret Friström är mångsysslare och driver bland annat Europas största skotermagasin och anordnar evenemang.

– Vi arbetar med event inom snöskoter och ofta ringer jag och bokar in andra hotell och fyller dem med våra event. Men med ett eget hotell kan vi fylla det istället, förklarar Mikaela.

Mikaela och Björn vill sätta sin egen prägel på hotellet och båda är nya i hotellbranschen. Därför välkomnar de alla restriktioner och ser den extra tiden som en möjlighet att hinna med mer.

Men det har varit allt annat än lugnt på hotellet. På grund av Vasaloppet var de fullbokade fyra helger i rad och de kommer att ha mycket att erbjuda både resenärer och ortsbor framöver.

Vill du läsa hela reportaget kan du klicka på bilden här nedan.